Hranire enterala – Nutri-Cath

Cateter pentru nutritie enterala care rezista pana la 30 de zile fara a fi resterilizat

Nutri-Cath este un cateter, nazogastric, orogastric sau nasojejunal, pentru alimentare enterala. Poate ramâne în interior pâna la 30 de zile, fiind utilizat utilizat pentru alimentarea enterala continua in terapia intensiva neonatala sau pediatrica.

Desi poate ramâne în interior pâna la 30 de zile, Nutri-Cath, este preferat de catre specialisti si pentru alimentari pe termen scurt sau intermitente deoarece, materialul din silicon biocompatibil si moale al cateterului, nu provoaca iritari si probleme cu refluxul faringian hiperactiv. Siliconul a fost declarat ca materialul ideal, prietenos pentru nou-nascuti, iar Nutri-Cath este disponibil într-o varietate de configuratii de silicon care nu se rigidizeaza si nu se înfunda, previn perforarea sau aderarea la mucoasa gastrica a stomacului.

Caracteristici clinice:

  • Confortul pacientului: Siliconul moale, biocompatibil nu irita sau zgârie narile ca materialele mai rigide. Deoarece Nutri-Cath poate fi lasat în interior pâna la 30 de zile, se evita introducerile multiple care duc la aversiune orala si reflux.
  • Livrare sigura si eficienta: deschidere distala maleabila si doua orificii laterale distale (vezi imaginea) permit curgerea celor mai groase solutii prin cateter cu un debit usor, evitând în acelasi timp leziunile tisulare, înfundarea sau aderarea la mucoasa stomacului în timpul hranirii si prelevarii de probe.
  • Versatilitate: dimensiuni de la 3.5 Fr la 8.5 Fr si materiale din silicon sau poliuretan potrivite atât pentru pacientii mici si pentru copii de diverse vârste. În plus, cateterele sunt disponibile la dimensiuni de 40 cm, 58 cm si 93 cm lungime pentru a permite plasarea nasogastrica sau nasojejunala.
  • Evitarea complicatiilor: Nutri-Cath® este disponibil cu o conexiune standard al butucului, sau cu butuc oral de blocare. Acest butuc, numit Nutri-Lok®, este unul dintre componentele sistemului de alimentare enterala Nutri-Lock®, care respecta recomandarile de siguranta JCAHO pentru conectarea tuburilor. Folosirea unui sistem de blocare va scadea foarte mult riscul de complicatii si poate creste, de asemenea, siguranta clinicianului deoarece, acesta poate fi sigur ca respectivele conexiuni vor ramâne intacte chiar si atunci când nu sunt supravegheate. Acest mecanism suplimentar de siguranta a fost extrem de eficace ca instrument de formare în utilizarea dispozitivelor orale corecte.
  • Amplasarea: cateterul încarcat cu sulfat de bariu este foarte vizibil sub razele X pentru verificarea usoara a plasarii vârfului. Marcajele de adâncime la fiecare centimetru asigura o amplasare si o verificare precisa.
  • Eficienta costurilor: avantajele clinice si de siguranta a cateterelor Nutri-Cath ofera cel mai mic cost total de îngrijire, atunci când se ia în considerare utilizarea, forta de munca si riscul complicatiilor care pot fi prevenite.

Contacteaza-ne acum pentru preturi sau mai multe informatii!

© Drepturi de autor - Hiron Medica